Makeripples | Yoga
15399
page,page-id-15399,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,qode-theme-ver-7.6.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.6.2,vc_responsive
 

Yoga

Yoga_elin10

Personlig Träning

Oavsett om du vill lära dig att stå på huvudet, komma i form rent generellt, hitta en träningsform som hjälper dig att komma ned i varv och minska ev stress eller behöver hjälp att komma igen efter en skada är en PT lektion med mig rätt val för dig.
Vi pratar igenom vad du vill med din yoga träning, värmer upp ordentligt tillsammans och utgår sedan från just dina förutsättningar och önskemål för att skapa ett pass som du sedan kan träna både tillsammans med mig och på egen hand hemma.

Priser PT träning
60 min
1 gg  700 kr
3 ggr 1900 kr
10 ggr 5000kr

90 min
1 gg 900 kr
3 ggr 2400 kr
10 ggr 7000kr

Var?
Alviksvägen 43, Bromma – Yogini
Ute i naturen eller så bestämmer vi tillsammans en lokal som passar dig

Varmt välkommen.

 

BOKA HÄR
Yoga_elin12

Yoga på jobbet

Friskvård på jobbet har visat sig både ge bättre hälsa hos de anställda och högre lönsamhet för företaget! Många känner sig idag stressade och upplever att de inte riktigt hinner med att ta hand om sig själva med alla krav och måsten i samhället, vad är då bättre än att kunna erbjuda sina anställda en yogastund på jobbet?
Passet anpassas helt efter respektive arbetsplats och deltagarnas förutsättningar. Kanske vill man ha ett pass med mycket rörelse och dynamik, kanske är det medicinsk yoga ni som företag vill erbjuda era anställda eller kanske vill ni ha ett pass som går att göra vid skrivbordet som ett välkommet avbrott i vardagen.
Allt är möjligt.

Förfrågan & Bokning

Klassbeskrivningar

Yogaflow/hathayoga
Vi börjar varje pass med fokus på vår andning. Andingen som är den självklara grunden i varje yogapass.
Därefter följer uppvärmningsövningar innan vi går vidare till solhälsningar och lättare hathayogaflöden, så kallade vinyasas, som alla syftar till att på olika sätt öka vår rörlighet och styrka i hela kroppen. Passet avslutas med en stunds vila, shavasana och en kortare meditation.

YinYoga
YinYoga är en mjukare form av yoga, man kan säga att den är en blandning av yoga, mindfulness och kinesisk medicin. Det som utmärker Yinyogan är att vi stannar i varje position under längre tid.
Även här är andningen central, den hjälper oss att stanna kvar i positionen längre och även att komma djupare in i en position när kroppen är redo för det.
Yin representerar svalka, avslappning och mjukhet och på mina yinyogapass fokuserar vi mycket på ”hjärtöppnare” dvs att mjuka upp vår ofta ganska stela bröstrygg, samt den nedre delen av kroppen – från naveln och nedåt- för att exempelvis öka fexibiliteten i stela höfter, hårda benmuskler och lösa upp spänningar längs hela ryggraden. Varje pass avslutas med en stunds vila – shavasana.

Medicinsk Yoga
Medicinsk yoga är en lugn och djupverkande yogaform med rötter i kundaliniyogan. Ett pass består av enkla, mjuka och inkännande kroppsövningar/positioner, effektiv andnings- och koncentrationsteknik samt avslappning och meditation.

Varje pass är utformat så att alla, utifrån sina egna förutsättningar, ska kunna utöva dem. Övningarna utförs mestadels sittandes och liggandes.

Medicinsk yoga ger en grundläggande balans och kroppskännedom, fysiskt, mentalt och emotionellt.
I forskningsstudier har man också kunnat påvisa att medicinsk yoga har tydligt mätbara effekter på ökad hälsa och välbefinnande samt hjälper mot hjärt/kärl- besvär, stress/utbrändhet, huvudvärk/migrän, rygg- & nackbesvär, övergångsbesvär samt sömnproblem.

Under ett medicinskt yogapass med mig kommer jag att be dig uppmärksamma och lägga märke till din kropps signaler och hur varje rörelse känns inuti kroppen.
Ingen fysisk assistering förekommer, utan du blir muntligt vägledd in i varje rörelse.

Passet avslutas med en stunds vila samt en kortare meditation.

Barnyoga
Här narmar vi oss yogan med lekfullhet.
Hathayogan ligger till grund för detta pass, men till skillnad från ett vanligt hathayogapass för vuxna förekommer här ingen korrigering av barnen. De är ofta bättre än vi på att känna av i kroppen hur långt de kan gå i en position och vad som är rätt för just dem så de utför yoga på helt ”rätt sätt” utan att behöva ”rättas till”.
Även här fokuserar vi på andning i början av passet, vi använder de olika positionernas namn, ofta är de döpta efter olika djur; hunden, kobran, fjärilen etc och kanske bygger vi in dessa till en saga.
Passet avslutas med en stunds vila – Shavasana och ibland även en kortare meditation.